«Ο εθνικοσοσιαλιστής γυμνασιάρχης και το γλέντι με ΔΑΚΕ και Αθανασίου»


Λεσβιακού, πολιτικού, ενδιαφέροντος είναι ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, αυτή την Κυριακή.

 
Με τίτλο «ο εθνικοσοσιαλιστής γυμνασιάρχης και το γλέντι με ΔΑΚΕ και Αθανασίου» και υπότιτλο «Πως η ΕΛΜΕ Λέσβου έφερε στο ίδιο τραπέζι τον πρώην υπουργό με τον υπόδικο εκπαιδευτικό» η εφημερία παρουσιάζει φωτογραφίες από πρόσφατο «γλέντι» της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Λέσβου σε γνωστή ταβέρνα της πόλης, όπου ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν τόσο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ, Χ. Αθανασίου, αλλά και ο γνωστός από τις πρόσφατες περιπέτειες του με τη δικαιοσύνη εκπαιδευτικός Β. Μακρυπούλιας.
Οπως είναι γνωστό ο Βασίλης Μακρυπούλιας άρχισε να απασχολεί την επικαιρότητα όταν πρόβαλε σε σχολική εορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου βίντεο στο οποίο χαρακτηρίζεται «μύθος» η ύπαρξη νεκρών στα επεισόδια της εξέγερσης του 1973, ενώ εις βάρος του εκκρεμούν ακόμα τρεις υπηρεσιακές ΕΔΕ για ρατσιστικά άρθρα εθνικοσοσιαλιστικού περιεχομένου. Άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε blog αναρτημένο στο εσωτερικό δίκτυο του υπουργείου Παιδείας.
Στο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρει ότι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της τοπικής ΔΑΚΕ ήταν «και μια παντελώς άγνωστο ως συνδικαλίστρια εκπαιδευτικός, η οποία όμως συγκέντρωσε τόσες ψήφους ώστε εκλέχθηκε πρώτη αναπληρώτρια σύμβουλος στο ΔΣ της ΕΛΜΕ.. ξεπερνώντας ακόμα και το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. στη Λέσβο Α. Κουτσαντώνη«. Η εν” λόγω συνδικαλίστρια είναι σύζυγος του Β. Μακρυπούλια.
Σημειώνουμε ότι σε βάρος του Β. Μακρυπούλια, έχει ασκηθεί δίωξη με την  διαδικασία του κατεπείγοντος, που αφορά  τις πράξεις και τις παραλείψεις του γυμνασιάρχη ως προς την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων μαθητριών από τον διαχειριστή της σχολικής καντίνας, τον οποίο ο γυμνασιάρχης έσπευσε να υπερασπιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αρνηθεί να ελέγξει τις σχετικές καταγγελίες και τα ακλόνητα στοιχεία που είχαν τεθεί υπόψη του από τους γονείς των ανήλικων θυμάτων.
Η συνεύρεση στο ίδιο τραπέζι του πρώην υπουργού και βουλευτή της Ν.Δ., συνδικαλιστικών στελεχών της τοπικής ΝΔ, αλλά και, του κατά δήλωση του, «εθνικοσοσιαλιστή» γυμνασιάρχη της Μυτιλήνης, μόνο περίεργους συνειρμούς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν στους πολίτες του νησιού, σε μια εποχή μάλιστα που μόλις μια βδομάδα πριν η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, ούτε λίγο, ούτε πολύ, «τα έχει βρει με την ΧΑ, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το 4ο μνημόνιο», με αφορμή την χειροδικία του Κασιδιάρη μέσα στη βουλή, εναντίον του Ν. Δένδια.
Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις τόσο του Χ. Αθανασίου, όσο και της ΝΟΔΕ Λέσβου για το γεγονός!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr