Στα χέρια του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει ο ΔΟΛ



Αλλαξε χέρια πριν από λίγο ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ο οποίος περνά τελικά στα χέρια του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο Ιβάν Σαββίδης πρόσφερε (μόλις...) 11 εκατομμύρια ευρώ, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του "λαγού" της Κυβέρνησης όσον αφορά τις πλειοδοσίες ΜΜΕ.


Σύμφωνα με πληροφορίες την μεγαλύτερη προσφορά κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ύψους 22,9 εκατ. ευρώ. Οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν τελικά τρεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Ιβάν Σαββίδη και της κυπριακής εταιρείας Vegata. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 22.892.000 ευρώ η προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη για τις εφημερίδες ΒΗΜΑ, ΝΕΑ και το 22,11% του MEGA - 11,9 εκατ. ευρώ η προσφορά του Ιβάν Σαββίδη ενώ  21 εκατ. ευρώ προσέφερε η κυπριακή Vegata.
Πλέον αλλάζει ο χάρτης της αγοράς των media καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποκτήσει εκτός από τις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ, τo 22,11% των μετοχών του MEGΑ. Ο επενδυτής θα αποκτήσει επίσης, τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR, τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM, το 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ” και τέλος το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”.
Οι φάκελοι των προσφορών άνοιξαν στον δεύτερο όροφο των εγκαταστάσεων του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου όπου βρίσκεται και το γραφείο του διαχειριστή της Grand Thornton.παρουσία δυο συμβολαιογράφων και του ειδικού εκκαθαριστή. 
Ποσοστό 25% του τιμήματος θα διατεθεί για την εξόφληση των εργαζομένων και των προμηθευτών και η εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού που έχουν οι εταιρείες ΑΡΓΟΣ και IRIS.
Για τα ακίνητα η μεγαλύτερη προσφορά έγινε από την Alpha Bank που δίνει 3.780.000 και φαίνεται να πλειοδοτεί. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr