Λαφαζάνης-Πετράκος: Η Μεγαλόπολη με μια φωνή, κάτω τα χέρια απ’ τη ΔΕΗ
Ο αγώνας της ΛΑ.Ε για να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ συνεχίστηκε σήμερα στηΜεγαλόπολη. Πρώτος σταθμός τα ορυχεία όπου ο Θανάσης Πετράκοςμίλησε στις 7 το πρωϊ στους εργαζομένους.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτη Λαφαζάνη επισκέφτηκε το Δήμαρχο και συζήτησε για την ανάγκη να συμβάλει και η Δημοτική Αρχή με όλες τις δυνάμεις στον αγώνα να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ.
Αμέσως μετά ο Παν. Λαφαζάνης, ο Θ. Πετράκος, ο Σαράντος Αλεξανδρής και τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε επισκέφτηκαν την 3η Λιγνιτική Μονάδα παραγωγής όπου συζήτησαν με τα στελέχη και τους εργαζόμενους και τους κάλεσαν να συμμετάσχουν μαζικά στο αυριανό μεγάλοσυλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 4/5, στις 19:30 στη Πλατεία της Μεγαλόπολης.


Στη συνέχεια επισκέφθηκε την 4η Μονάδα Λιγνιτικής παραγωγής όπου ο Π. Λαφαζάνης μίλησε στους εργ/νους και ανέπτυξε τις θέσεις της ΛΑ.Ε για μιαδημόσια ΔΕΗ, σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα με εθνικό νόμισμα, διαγραφή του χρέους και ριζοσπαστικό πρόγραμμα.
Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε:
Μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη, να μη ξεπουληθεί η ΔΕΗ, αν υπάρξει ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός. Η κυβέρνηση με το 3ο μνημόνιο διέλυσε τη ΔΕΗ μέσα απ’ τα περιβόητα ΝΟΜΕ όπου υποχρεούνται να πωλούν ρεύμα κάτω του κόστους στους ανταγωνιστές της και την εκχώρηση του 50% των πελατών της στους ιδιώτες ανταγωνιστές.
Τώρα με το 4ο μνημόνιο που υπέγραψε χθες το πρωί χωρίς να έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα και χωρίς εξουσιοδότηση, ξεπουλάει κυριολεκτικά τη ΔΕΗ αφού δεσμεύτηκε να πουλήσει το 40% των λιγνιτικών μονάδων μαζί με τα ορυχεία και επιπλέον το 17% των μετοχών του δημοσίου”.
Στη συνέχεια ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι:
Μια δημόσια ΔΕΗ που έχει ανάγκη ο τόπος δεν συμβαδίζει με μνημονιακή πολιτική και την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Γι’ αυτό η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μετά από έναν αντιμνημονιακό δρόμο σε εθνικό νόμισμα με διαγραφή του χρέους, “σεισάχθεια” στα ιδιωτικά χρέη και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα”.
Τέλος, ο Θαν. Πετράκος πρόσθεσε: “ο κ. Τσίπρας λέει για ακόμη μια φορά ψέματα στον ελληνικό λαό. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν υποχρεώνει καμιά κυβέρνηση να πουλήσει το 40% της λιγνιτικής παραγωγής. Η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ορίζει σαφώς ότι οι ιδιώτες δικαιούνται να μπουν στα νέα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα! Γι’ αυτό πρέπει όλοι να δώσουμε το παρών στο συλλαλητήριο της Μεγαλόπολης”.

Πηγή: iskra.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr