Η Λεπέν ξέχασε τη θέση για δημοψήφισμα και τώρα πέρασε στη θέση...του διπλού νομίσματος (Βαρουφάκη άφησες σχολή πίσω σου)!


Βασιλης Πολυχρονης

Μάλιστα.Η...αντισυστημική Λεπέν που έχει ως στόχο την "ανάκτηση της κυριαρχίας" της Γαλλίας απέναντι στο διευθυντήριο της Ε.Ε.,αυτή που έλεγε πως θα βγάλει τη χώρα της από το ευρώ και την Ε.Ε. γενικότερα όσο πλησιάζει ο 2ος γύρος των εκλογών...μπαίνει στη λογική του "λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα"!
Ξέχασε και τη θέση για δημοψήφισμα και τώρα πέρασε στη θέση...του διπλού νομίσματος (Βαρουφάκη άφησες σχολή πίσω σου)!Φαίνεται θα...την μάλωσαν τα "αφεντικά" (τραπεζικό και βιομηχανικό κεφάλαιο) που την προωθούσαν και τώρα την "μαζεύουν"!

Έτσι για να καταλάβουν μερικοί πόσο...πατριώτες είναι οι ακροδεξιοί και πόσο...αντισυστημικοί!Είναι τόσο αντισυστημικοί που...λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι του συστήματος!
Υ.Γ. Μετά κάποιοι κάνουν διαχωρισμό μεταξύ του εκπροσώπου του...κεντρώου νεοφιλελευθερισμού και αυτής που εκπροσωπεί τον...ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό και καλούν σε...υπεράσπιση της δημοκρατίας!Βρε μια χαρά και με την ίδια ζέση θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ολιγαρχών και ο ένας και η άλλη,ο λαός θα είναι ο χαμένος και στις δυο περιπτώσεις!
Υ.Γ. Προσέξτε για ποιους ζητάει να χρησιμοποιούν το ευρώ:Για...τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές!Μεγάλη...παίκτρια η...αντισυστημική Μαρί!

«Το ευρώ πέθανε» υποστηρίζει μία εβδομάδα πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία η Μαρίν Λεπέν, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να βγει από την Ευρωζώνη, αλλά θα υιοθετήσει ένα σύστημα δύο νομισμάτων: ενός για τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές και ενός στο εσωτερικό της χώρας.


Πρέπει να ελέγξουμε το νόμισμά μας, να το προσαρμόσουμε στην οικονομία, γιατί σήμερα το ευρώ είναι βάρος, τόνισε σε συνέντευξή της στην Le Parisien, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «το ευρώ πέθανε» και κατηγορώντας το κοινό νόμισμα για προβλήματα όπως η ανεργία.

«Θα έχουμε εθνικό νόμισμα, όπως όλες οι άλλες χώρες, και θα έχουμε και ένα κοινό νόμισμα μαζί», συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι το ευρώ θα πρέπει να γίνει το νόμισμα που θα χρησιμοποιείται μόνο από μεγάλες εταιρείες που συναλλάσσονται διεθνώς.

Σε άλλη συνέντευξή της, στην εφημερίδα Sud Ouest, η Λεπέν δήλωσε: «Αν όλοι συμφωνήσουν, μπορούμε να κάνουμε 1-1,5 χρόνο για να οργανώσουμε μία συντονισμένη επιστροφή στα εθνικά νομίσματα».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι έως πρόσφατα η Λεπέν έλεγε πως αν εκλεγεί θα διεκδικήσει ριζικό χαλάρωμα της δομής της ΕΕ και ότι θα προκηρύξει δημοψήφισμα για ενδεχόμενο Frexit μέσα σε έξι μήνες, αν δεν γίνονταν δεκτοί οι όροι της.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr


Διαβάστε ακόμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr