Να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του εργαζομένου ως διανομέα στη Λάρισα

Δελτίο Τύπου
Να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του εργαζομένου ως διανομέα στη Λάρισα

Ένας ακόμη νεαρός εργαζόμενος ως διανομέας σε γνωστή (σύμφωνα με τον τύπο) αλυσίδα καφέ βρήκε το θάνατο σήμερα το πρωί στην Λάρισα, επιβεβαιώνοντας με τον πιο δραματικό τρόπο την αναγκαιότητα άμεσης ικανοποίησης των αιτημάτων του συγκεκριμένου κλάδου, όπως περιγράφηκαν κατά την μαζικότατη απεργιακή τους κινητοποίηση την προηγούμενη εβδομάδα.
Έχει χυθεί πολύ εργατικό αίμα στους δρόμους και αναρωτιόμαστε πόσο περισσότερο πρέπει να χυθεί, ούτως ώστε να έρθει τόσο η Κυβέρνηση όσο και η εργοδοσία προ των ευθυνών τους. Οι μνημονιακές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια και η αύξηση της ανεργίας δημιουργούν απάνθρωπα εργασιακά δεδομένα και εξαναγκασμό σε χιλιάδες νέους να αποδεχθούν τις συνθήκες εργασιακής δουλείας που τους επιβάλλει η εργοδοσία.
Απαιτούμε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να διασαφηνίσουν πλήρως τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό αυτό γεγονός, να στοιχειοθετήσουν τυχόν ποινικές ευθύνες της εργοδοσίας και εν τέλει να αναφέρουν ξεκάθαρα την επωνυμία της επιχείρησης στην οποία εργαζόταν ο νεαρός εργάτης.
Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.
30/5/2017
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr