Στρατούλης: «Αποφράδα μέρα για την Ελλάδα, τα έδωσε όλα ο ΣΥΡΙΖΑ»
Για τέταρτο μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε λόγο στο Metropolis 95.5 ο Δημήτρης Στρατούλης.


Ο πρώην υπουργός μίλησε στην εκπομπή Παρέμβαση» με τον Κώστα Παπαζαφειρίου για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή μέρα (19/5) ως αποφράδα για τη χώρα.

Επίσης, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη με μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Στρατούλης:

«Αποφράδα μέρα για το λαό και την πατρίδα διότι οι 153 βουλευτές ψήφισαν το 4ο μνημόνιο και δεν είναι απλά ένας τίτλος. Περιλαμβάνει μέτρα που οδηγούν σε φτωχοποίηση, σε θάνατο τους συνταξιούχους που με τις νέες μειώσεις από 1/1/2019 δε θα μπορούν να ζήσουν, σε δυστυχία στους εργαζόμενους, τους αγρότες, σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και σε μεγαλύτερη υποτέλεια της πατρίδας μας.»

Για την τρίτη αξιολόγηση που έρχεται το φθινόπωρο: «Εχουν ταυτίσει το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας με τα μνημόνια. Ένα τέτοιο μέλλον διώχνει τα παιδιά που φεύγουν από την Ελλάδα. Εχουν φύγει ήδη 500.000 νέοι άνθρωποι στο εξωτερικό. Εκτός από την δυνατότητα ανασυγκρότησης της πατρίδας μας το κράτος χάνει περίπου 10 δις από εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλα τόσα από φόρους».

Για την ψήφιση των μνημονίων και τις δηλώσεις Τσιπρα ότι δε θα εφαρμόσει το ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο αν δεν τηρηθούν ορισμένες συμφωνίες: «Έπαθα σοκ. Είχαμε τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που πέρασαν το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο και του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Σε όλες υπήρξαν βουλευτές που δεν τα ψήφισαν και διαγράφτηκαν. Τώρα ούτε ένας; Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας δε γίνονται. Θα γινόταν αν είχε υιοθετήσει μια άλλη πολιτική από αυτήν που δένει την Ελλάδα στα χρήματα των δανειστών. Να έλεγε ότι "εγώ θα κάνω αυτό που λέω και αν δεν με αφήσετε, θα φύγω από το μαντρί της ευρωζώνης, θα πάω σε εθνικό νόμισμα, θα χρηματοδοτήσω τις τράπεζες, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και να επανεκκινήσω τη χώρα μου". Αλλά όχι μόνο δεν πιστεύει κάτι τέτοιο αλλά συκοφαντεί και οποιονδήποτε εναλλακτικό δρόμο. Τον έχουν αγκιστρωμένο οι δανειστές και μετά από τάχα σκληρές διαπραγματεύσεις μηνών, τα έδωσε όλα. Το κριτήριο ήταν η καρέκλα της εξουσίας. Στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου που συγκρούστηκε μαζί μας, έκανε επιλογή μεταξύ του να μείνω σταθερός στις αρχές μου και με το πρόγραμμά μου που θα με φέρει σε σύγκρουση με τους δανειστές και ενδεχομένως θα με αναγκάσουν να παραιτηθώ γιατί δεν μπορώ να εφαρμόσω όσα έταξα στον ελληνικό λαό ή θα κρατήσω την καρέκλα της εξουσίας. Δυστυχώς επέλεξε το δεύτερο».
  
Για τη συνταγματική αναθεώρηση μέσω δημοψηφίσματος: «Είναι μέρος του πολιτικού παραμυθιού που έχει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου. Θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την ατζέντα με ζητήματα όπως αναθεώρηση του Συντάγματος, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές και θα προχωρήσουν σε προσλήψεις προσπαθώντας να δημιουργήσουν πελατειακά δίκτυα. Είναι καμένο το χαρτί του δημοψηφίσματος για τον Τσίπρα καθώς τον Ιούλιο του 2015 το «όχι» του ελληνικού λαού έγινε «ναι». Οπότε είναι προκλητικό να χρησιμοποιήσει ένα δημοφίσμα για να στηρίξει το νέο του πολιτικό παραμύθι».

Για τα μειωμένα έσοδα του ΕΦΚΑ και πώς θα βγει το πλεόνασμα: Αν υπήρχε περίπτωση να βγει το πλεόνασμα το 2018, που δεν μπορεί να γίνει αλλά ακόμα και να γίνει, θα είναι ματωμένο. Η κοροϊδία των αντιμέτρων σημαίνει ότι μπαίνει ένας ληστής στο σπίτι σας παίρνει 1000 ευρώ και αφού σας δει απελπισμένους σας δίνει πίσω και 50 ευρώ.

Για το ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα αν δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους οι  δανειστές: «Αυτά είναι παραμύθια. Τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για τους βουλευτές του να ψηφίσουν το 4ο μνημόνιο. Είναι μια ακραία πολιτική δημαγωγία».

Με την πολιτική κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε η ελπίδα ότι μπορεί να έχει μια καλύτερη μέρα ο ελληνικός λαός. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια οικονομική ανατροπή. Πρέπει να σπάσει το «σινικό τείχος» που για μένα είναι η ευρωζώνη. Πρέπει να τυπώσουμε εθνικό νόμισμα για να επανεκκινήσει η χώρα, αλλιώς θα συνεχίσει να βουλιάζει. Είχαν κατατεθεί μελέτες στον κ. Τσίπρα για το ποια ήταν τα βήματα για να πάμε σε εθνικό νόμισμα. Το θέμα είναι να υπάρχει πολιτική βούληση αλλά με το τρέχον πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι σκλάβοι του ευρώ.»

Για το ότι ο κ. Τσιπρας κυβερνά κατόπιν εντολών μιας ομάδας βουλευτών: «Είναι γεγονός ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός είναι απομονωμένη από την κοινωνία. Το χειρότερο είναι ότι δεν κυβερνά καν αυτή η ομάδα αλλά η Γερμανία και ο Σόιμπλε. Δυστυχώς η κυβέρνηση είναι εθελόδουλη και τρέχει να εφαρμόσει τις επιταγές τους. Η Ελλάδα έχει χάσει την εθνική της ανεξαρτησία και τη λαϊκή της κυριαρχία, έχει μετατραπεί σε αποικία νέου τύπου, ένα προτεκτοράτο των Γερμανών. Αυτό είναι το χειρότερο από όλα».

Για το από πού ο κ. Τσίπρας δηλώνει αισιόδοξος για το θέμα του χρέους τη στιγμή που ο Σόιμπλε έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα πριν τις γερμανικές εκλογές: «Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση δεν διεκδικούν διαγραφή του χρέους. Μόνο κάποια «μερεμέτια» για την επιμήκυνση του χρέους ώστε να μεταφερθούν τα βάρη και στα δισέγγονά μας και κάποια παιχνίδια με τα επιτόκια. Γίνεται μια διαπραγμάτευση μεταξύ των Γερμανών και των Αμερικανών, δηλαδή του Σόιμπλε και του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση είναι άβουλη και άφωνη δεν έχει άποψη για το χρέος. Το σωστό θα ήταν να είχαμε μια κυβέρνηση που αγαπούσε τον λαό και την πατρίδα και να διεκδικούσε τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του. Αν είσαι αποφασισμένος, παύεις να πληρώνεις τις δόσεις του δημόσιου χρέους, διότι λες ότι δεν μπορεί ο λαός σου, επικαλείσαι τον κανονισμό του ΟΗΕ και τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του λογιστηρίου του κράτους και τους κλείνεις την κάνουλα. Ετσι τους αναγκάζεις να έρθουν αυτοί να διαπραγματευτούν μαζί σου πόσα και πότε θα τους τα δώσεις. Αλλα δεν είχαμε τέτοια αποφασισμένη κυβέρνηση και αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας μας.»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr