Ένα «μπάχαλο» που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ


Την Τετάρτη 24 Μαΐου γίναμε μάρτυρες μίας κατάστασης η οποία, αν δεν ήταν τόσο σοβαρή, θα ήταν απολύτως κωμική.

Μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μίας ημέρας, διάφορα μέλη της κυβέρνησης, από τον πρωθυπουργό μέχρι απλούς βουλευτές, δήλωναν δημόσια τη δική τους εκδοχή σε σχέση με τα «βήματα» που θα ακολουθηθούν στο θέμα του χρέους, έπειτα από την παταγώδη αποτυχία της διαπραγματευτικής στρατηγικής στο πρόσφατο Eurogroup.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, δεν έκανε καμία αναφορά για το χρέος (ναι, εκείνο το χρέος το οποίο αν δεν «ρύθμιζαν» οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών, τότε η κυβέρνηση δεν θα εφάρμοζε τα επώδυνα μέτρα του 4ουμνημονίου). Ταυτόχρονα, αναθεώρησε τους κυβερνητικούς στόχους οι οποίοι, πλέον, είναι η έξοδος στις αγορές με μικρά επιτόκια και έδειξε να «καλοσκέφτεται» την πρόταση Σόιμπλε, που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αρνήθηκε να δεχτεί στο Eurogroup.
Λίγες ώρες πριν, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και κολλητός φίλος του Πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς, από το ραδιόφωνο, σαν να είναι μέλος διαφορετικής κυβέρνησης από αυτή που ηγείται ο κ. Τσίπρας, δήλωσε πως είναι απαραίτητη «εθνική συστράτευση» όλων των πολιτικών δυνάμεων για το θέμα του χρέους.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Ράνια Σβίγκου, το πήγε… ακόμη πιο μακριά. Επαναφέροντας την αρχική αξίωση της κυβέρνησης, για μη εφαρμογή του τετάρτου μνημονίου σε περίπτωση μη ρύθμισης του θέματος του χρέους δήλωσε στην ΕΡΤ πως «χωρίς μέτρα για το χρέος δεν θα εφαρμοστεί καμία συμφωνία».
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το ίδιο βράδυ, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το βήμα του Συνδέσμου Βιομηχάνων, πήρε απόσταση από τα… δικά του πρωινά λεγόμενα. Συγκεκριμένα, ανέφερεότι είναι μη αποδεκτή η πρόταση Σόιμπλε και πως η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει και το θέμα του χρέους.
Τέσσερις διαφορετικές απόψεις, λοιπόν, για το ίδιο θέμα, σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών. Τέσσερις απόψεις οι οποίες ξεκινάνε από την πλήρη συμμόρφωση στις αξιώσεις Σόιμπλε και φτάνουν μέχρι την μη αποδοχή καμίας συμφωνίας.
Έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση, στην οποία ο καθένας δηλώνει ότι του αρέσει περισσότερο. Κανένας κεντρικός σχεδιασμός, καμία τακτική προσέγγιση, καμία συνέπεια λόγων-έργων. Και στο τέλος πάλι θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.
Η κυβέρνηση όπως πάντα, θα δώσει Γη και Ύδωρ στους δανειστές και θα υποταχτεί πλήρως στις απαιτήσεις του Σόιμπλε.
Μια είναι η λύση. Η κινητοποίηση του λαού για την αντιμνημονιακή ανατροπή.
Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.
25/5/2017
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr