Έδωσαν γη και ύδωρ και εισπράττουν καρπαζιές για το …χρέος. Ο Σόιμπλε χορεύει στο ταψί τους υπαλλήλους των Αθηνών


Η κυβέρνηση Τσίπρα, εθελόδουλη μέχρι μυελού οστέων, προσέφερε γην και ύδωρ στους Γερμανούς επικυρίαρχους της χώρας, ψηφίζοντας με πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και κάθε ίχνους δημοκρατίας, ένα καταστροφικό τέταρτο μνημόνιο μέχρι το 2021.

Οι Τσίπρας, Τσακαλώτος και Σία έσειαν ως “επιτυχία” το “αντάλλαγμα” της Γερμανικής δέσμευσης για δήθεν μέτρα μείωσης του χρέους. Και λέμε δήθεν μέτρα διότι δεν αποτελούν ούτε ασπιρίνες για το μέγεθος του προβλήματος.
Όμως, ούτε καν σε αυτά τα μέτρα δεν είναι διατεθειμένοι να δεσμευθούν Μέρκελ καιΣόιμπλε ενόψει του σημερινού Eurogroup, ενώ ο Gabriel εκ μέρους των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών πουλάει ανέξοδα και εκ του ασφαλούς δημόσιες σχέσεις προς την Ελλάδα.
Πολύ περισσότερο όταν ακούν πολιτικούς στην Ελλάδα, όπως ο Στ. Θεοδωράκης, που ισχυρίζονται, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι το χρέος δεν είναι το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας, πράγμα που συμμερίζονται, χωρίς να το ομολογούν δημοσίως, όλοι, σχεδόν, οι μνημονιακοί κύκλοι στην χώρα.
Όλα δείχνουν ότι στο σημερινό Eurogroup (22/5), από το οποίο, ούτως ή άλλως, δεν επρόκειτο να προκύψει τίποτα το θετικό, η Γερμανική πλευρά θα προσφέρει “τσάι και συμπάθεια” και μορφές χρονικής μετάθεσης οποιασδήποτε ρύθμισης για το χρέος όσο ανώδυνης και αν είναι για την ίδια και εντελώς ασύμφορη για την Ελλάδα.

.

.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Περισσότερα για εσάς

by anemosanatropis

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Powered By BloggerTips.gr