Μαλλιά κουβάρια η κυβέρνηση. Στα μαχαίρια Τσίπρας – Τσακαλώτος για το χρέος


Μύλος στην κυβέρνηση μετά το ναυάγιο του Eurogroupόπου ο Τσίπρας αντί να βάλει γραβάτα του πήραν, δυστυχώς, και τα σώβρακα.

Σχεδόν κάθε λίγες ώρες ο Αλ. Τσίπρας, αγόμενος και φερόμενος από ετερόκλητες πιέσεις, αλλάζει τις θέσεις του για το δέον γενέσθαι με το χρέος.
Στο μεταξύ, έγκυρες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στα μαχαίρια βρίσκονται μετά το Eurogroup Τσίπρας και Τσακαλώτος με εντονότατες μεταξύ τους τις διαφωνίες και τις σχέσεις τους στα όρια της ρήξης.
Ως γνωστόν ο Τσακαλώτος, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με το Τσίπρα, απέρριψε στο πρόσφατο Eurogroup τις «συμβιβαστικές» (επί της ουσίας απαράδεκτες) προτάσεις Schaeubleμε τις οποίες θα μπορούσε να συναινέσει και το ΔΝΤ και οι οποίες μετέθεταν το πρόβλημα του χρέους (για το οποίο έτσι κι αλλιώς προτείνονται ημίμετρα που δεν απαντούν στο πρόβλημα).
Σήμερα το πρωί ο Αλ. Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Ενέργειας και τον Γιώργο Σταθάκη, έκανε στροφή 180ο και εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί ότι μπορούσε να κάνει αποδεκτή την πρόταση Schaeuble στο όνομα της εξόδου της χώρας στις αγορές.
Η νέα θέση Τσίπρα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην κυβέρνηση, την κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα, με αποτέλεσμα εντός ολίγων ωρών και μιλώντας από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας ο Αλ. Τσίπρας να κάνει νέα στροφή, μιλώντας για «καθαρές» λύσεις στο χρέος, χωρίς βεβαίως και πάλι να προτείνει τίποτα το συγκεκριμένο ως «καθαρή» λύση.
Για τον Τσίπρα «καθαρή» λύση σημαίνει απλώς να προσφερθεί συμφωνημένη, μέσα στην αοριστία της και το όποιο ατελές περιεχόμενό της, από Γερμανία και ΔΝΤ.
Κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν ότι οι εντάσεις στην κυβέρνηση δεν φαίνεται να κοπάζουν αλλά μάλλον εκτραχύνονται, ενώ οι σχέσεις Τσίπρα – Τσακαλώτου κινούνται, μάλλον, σε τεντωμένο σχοινί.
Οι ίδιοι κύκλοι δεν απέκλειαν να «υποχρεωθεί» ο Τσίπρας σε πιο ριζικά μέτρα αν δεν βρεθούν κατευναστικές διέξοδοι, πράγμα δύσκολο αλλά όχι απίθανο.

Επιλεγμένα για εσάς

by anemosanatropis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr