Δημοσίευμα "γροθιά στο στομάχι" από το Reuters για το δράμα χιλιάδων οικογενειών που "πνίγονται" από τα χρέη στη ΔΕΗ


Ένα δημοσίευμα "γροθιά στο στομάχι" από το Reuters για το δράμα χιλιάδων οικογενειών που "πνίγονται" από τα χρέη στη ΔΕΗ
- Έχει τίτλο “Η μαύρη εποχή της Ελλάδας: Πώς η λιτότητα έσβησε τα φώτα” και μεταφέρει την ιστορία μιας οικογένειας με τέσσερα μικρά παιδιά που χρωστά 850 ευρώ
- "Καίνε ξύλα για να ζεστάνουν το σπίτι τους το χειμώνα, το φαγητό ετοιμάζεται σε μια μικρή εστία γκαζιού και το ζεστό νερό είναι κάτι σπάνιο"
- "Το μοναδικό φως που υπάρχει τη νύχτα είναι το μπλε που βγαίνει από την τηλεόραση"
"Οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος του Κώστα Αργυρού μαζεύονται, ανάμεσα σε ένα βουνό από χρέη στη μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρισμού της Ελλάδας. Η οικογένειά του χρωστά 850 ευρώ στην ΔΕΗ, ποσό που μοιάζει ελάχιστο σε σχέση με τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ των χρεών απέναντι στην δημόσια επιχείρηση από απλήρωτους λογαριασμούς”.

Έτσι ξεκινά ένα δημοσίευμα – μαχαιριά του Reuters, που ασχολείται με την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία “πνίγονται” από τα χρέη στη ΔΕΗ, την ώρα φυσικά που υπάρχουν και τόσα άλλα χρέη σε άλλες υπηρεσίες...

Το δημοσίευμα έχει τίτλο “Η μαύρη εποχή της Ελλάδας: Πώς η λιτότητα έσβησε τα φώτα” και υπογράφεται από δύο ανταποκριτές του πρακτορείου στην Αθήνα.

"Το μοναδικό φως το βράδυ βγαίνει από την τηλεόραση"Οι αρθρογράφοι μίλησαν με μία οικογένεια που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τους συνεχώς αυξανόμενους λογαριασμούς και μεταφέρει την ιστορία τους.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει: “Ο Αργυρός εργάζεται μόνο περιστασιακά, σε δουλειές... του ποδαριού. “Όταν δουλεύεις μόνο μία φορά την εβδομάδα, τι θα πληρώσεις πρώτα;” λέει ο 35χρονος, ο οποίος μένει σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα σε προάστιο των Αθηνών, με την άνεργη σύζυγό του και τα τέσσερα μικρά παιδιά τους.

Η οικογένεια αποτυπώνει με εμβληματικό τρόπο την φτώχεια στην Ελλάδα, μετά από επτά χρόνια λιτότητας που εφαρμόζεται από τους διεθνείς πιστωτές της. Καίνε ξύλα για να ζεστάνουν το σπίτι τους το χειμώνα, το φαγητό ετοιμάζεται σε μια μικρή εστία γκαζιού και το ζεστό νερό είναι κάτι σπάνιο.


Το μοναδικό φως που υπάρχει τη νύχτα είναι το μπλε που βγαίνει από την τηλεόραση, υπό τον φόβο να μην αυξηθεί περισσότερο το χρέος. Λάμπες των 5 βολτ “δίνουν” ένα αμυδρό φως και ο Αργυρός ανησυχεί για το τι μπορεί να προκληθεί στην όρασή τους. Περισσότεροι από το 40% των Ελλήνων χρωστούν χρήματα στην ΔΕΗ, ποσοστό μεγαλύτερο από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr