Λαφαζάνης για ΔΕΗ: «Με την ιδιωτικοποίηση θα έχουμε μαζικές απολύσεις»


Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κ. Π. Λαφαζάνης, με αφορμή το συλλαλητήριο που θα γίνει το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα για την επικειμένη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

"Τα μέτρα που σχεδιάζονται για τη ΔΕΗ αποτελούν σχέδιο εξόντωσης της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας που έστησε κυριολεκτικά την Ελλάδα", ανέφερε ο πρόεδρος της ΛΑΕ. 
Το "σχέδιο απαξίωσης" της ΔΕΗ είναι τριπλό και περιλαμβάνει "την πώληση του 40% της επιχείρησης, τη συνέχιση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ μέχρι να πέσει το πελατολόγιό της στο 50% και την πώληση του 17% μέσω του ΤΑΙΠΕΔ", ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

Στο παρελθόν "αποτρέψαμε εγκλήματα εις βάρος της ΔΕΗ και της μικρής ΔΕΗ που πέρασε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ" σημείωσε, επισημαίνοντας πως τώρα επιχειρείται ακόμη χειρότερη επέμβαση εις βάρος της επιχείρησης "που αποβλέπει στο κλείσιμο των μονάδων, ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους δυναμικού της ΔΕΗ και στο τέλος το κλείσιμό της".

"Όσοι βάζουν χέρι στη ΔΕΗ, το χέρι αυτό θα τους κοπεί και η κυβέρνηση που θα προχωρήσει σε αυτούς τους σχεδιασμούς θα πέσει" σημείωσε και κάλεσε σε πανστρατιά τους πολίτες και τους φορείς της Δ. Μακεδονίας έξω από κόμματα και σχηματισμούς "να παλέψουμε δυνατά, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο πώλησης της επιχείρησης".

Σε ερώτηση εάν θεωρεί πως με την ιδιωτικοποίηση θα έχουμε και απολύσεις είπε: «100%. Μαζικές και αυθαίρετες απολύσεις. Αυτοί που δεν θα βρεθούν στο δρόμο θα έχουν εργασιακές σχέσεις δουλεμπορίου».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr