Χυδαίο παραλήρημα του Πάγκαλου κατά του Νίκου Μπελογιάννη... «Στ΄ @ρχίδι@ του κόσμου ο Μπελογιάννης...»


Γιώργος Αλεξάτος"Είναι εγγονός του γελοιοδέστερου των Ελλήνων δικτατόρων. Αυτού που η σύντομη δικτατορία του έμεινε στην ιστορία για τους χωροφύλακες που μετρούσαν στον δρόμο το μήκος των γυναικείων φορεμάτων. Θα 'χε φάει πολλή καζούρα μικρός στο σχολείο ο συνονόματος του παππού, Θεόδωρος Πάγκαλος. Και να που τώρα στα γεράματα μιλάει για "αρχίδια". Υπεραναπλήρωση λέγεται αυτό στην ψυχολογία.
Εγγονός στρατηγού, γιος αξιωματικού του Βασιλικού Ναυτικού, επί χρόνια ασχολούμενος με την πολιτική -και μάλιστα κάποια χρόνια και στην Αριστερά- δεν έμαθε ακόμη το "όπλο παρά πόδα". "Παρά πόδας" είναι για τον αγράμματο γλίτσα!
Όταν πέθανε ο γελοίος δικτάτορας και εμπνευστής των Ταγμάτων Ασφαλείας, ο εγγονός ήταν πια 14 χρόνων. Σε μια οικογένεια φανατικών αντικομμουνιστών μεγάλωσε. Να, όμως, που η τόσο συνηθισμένη τότε στις οικογένειες των ακροδεξιών στρατιωτικών καταπίεση, τον έφερε στους κύκλους των "μπίτνικς" της εποχής και από κει στους Λαμπράκηδες. Και ως αριβίστας, έγινε και στέλεχος ο Πάγκαλος.
Αφού συμμετείχε το 1968 στη 12η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ως παρατηρητής, όταν τελικά έγινε η διάσπαση του κόμματος βρέθηκε στο ΚΚΕ εσ., για να φύγει το 1970, όταν είδε πως θ' αργούσε πολύ να φτάσει ώς την ηγεσία. Πλησίασε τότε το νεοσύστατο ΕΚΚΕ, για να ζητήσει να ενταχθεί στην καθοδήγησή του. Μόνο που ο Πέτρος Στάγκος του εξήγησε πως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ξεκινήσει από απλό μέλος της βάσης και να δοκιμαστεί και στην παράνομη αντιδικτατορική δουλειά στην Ελλάδα.
Όπου φύγει-φύγει ο Θόδωρος και μετά την πτώση της Χούντας βρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Αποτυγχάνοντας να βγει δήμαρχος στην Ελευσίνα, δεν μπόρεσε να γίνει και ένα από τα πρώτης γραμμής μέλη της ηγεσίας. Δυσαρεστήθηκε και με τον Ανδρέα Παπανδρέου, παρ' όλο που τον είχε κάνει υπουργό, και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας, αυτών που σήκωσαν μπαϊράκι για την επιτάχυνση της κατάργησης όλων των λαϊκών κατακτήσεων της μεταδικτατορικής περιόδου.
Και τότε ξεσάλωσε! Με αποκορύφωμα τον βρόμικο ρόλο του στην υπόθεση Οτσαλάν. Και με τη γελοιοποίησή του και στη συνέχεια, που ενίσχυσε το μίσος του κατά του απλού εργαζόμενου λαϊκού κόσμου (με ακραία εκδήλωση το "μαζί τα φάγαμε") και κατά της Αριστεράς.
Με τις δηλώσεις του υπέρ του μετεμφυλιακού καθεστώτος της αμερικανοκρατίας, των εκτελέσεων και της κυριαρχίας του εσμού του κατοχικού δωσιλογισμού, ο κύκλος έκλεισε. 
Ο παππούς Θεόδωρος Πάγκαλος αναγαλλιάζει εκεί βαθιά στην κόλαση."


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr