Επίσκεψη ΛΑΕ με Στρατούλη στο Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα.


Η ΛΑ.Ε, ως γνωστόν, αρνήθηκε να συμμετάσχει στα ”επίσημα” εγκαίνια της Έκθεσης ”Νίκος Μπελογιάννης” στην Αμαλιάδα στο σπίτι που γεννήθηκε.

Και αρνήθηκε, διότι τα εγκαίνια αυτά μετατράπηκαν προκλητικά και προσβλητικά σεκακόγουστη φιέστα Τσίπρα.
Η ΛΑ.Ε δεν θέλησε με την δική της συμμετοχή να δώσει άλλοθι σε μια τόσο κακόβουλη παραχάραξη της ιστορικής μνήμης του Νίκου Μπελογιάννη.
Γι’ αυτό, η ΛΑ.Ε επισκέφθηκε για να τιμήσει το Μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα μια διαφορετική μέρα.
Ο Δημ. Στρατούλης, εκ μέρους της ΛΑ.Ε, επισκέφθηκε, με μέλη και στελέχη της παράταξης, το Μουσείο Νίκος Μπελογιάννης το Σάββατο (1/4), στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του με περιοδείες και συγκεντρώσεις στο Νομό Ηλείας.
Ο Δημήτρης Στρατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το Δήμαρχο της Πόλης Χρήστο Χριστοδουλόπουλο στο χώρο του Μουσείου έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:
«Συγχαίρω όσους και όσες συνέβαλαν – και πρωτίστως το γιό του – για να γίνει στην πόλη σας το Μουσείο αγωνιστή – κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη, που το βάρβαρο μετεμφυλιακό κράτος τον οδήγησε στο εκτελεστικό απόσπασμα, γιατί αγωνιζόταν για τις ιδέες του και για ένα καλλίτερο κόσμο.
Ο Νίκος Μπελογιάννης είναι φάρος και οδηγός μας και ζει στους αγώνες του λαού και της νεολαίας για μία Ελλάδα χωρίς μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής και χωρίς δανειακές συμβάσεις της υποτέλειας και της ντροπής. Για μία Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, με δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη προς όφελος του λαού και αξιοπρέπεια.»

Επίσης, ο Δημήτρης Στρατούλης περιόδευσε κατά τη διάρκεια του διημέρου με το κλιμάκιο της ΛΑΕ για πολλές ώρες σε καταστήματα, γραφεία και καφενεία στονΠύργο και την Αμαλιάδα, όπου έγινε αποδέκτης θετικής λαϊκής υποδοχής.
Πολλοί καταστηματάρχες, επαγγελματίες, αλλά και απλοί πολίτες που τον σταματούσαν στον δρόμο, βεβαίωναν ο ένας μετά τον άλλον τοοικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο  βρίσκονται λόγω των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, συγχαίροντας και αναγνωρίζοντας το ηθικό πλεονέκτημα των αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ Υπουργών και βουλευτών, που ανήκουν σήμερα στηΛΑΕ, και  σχολιάζοντας θετικά τις προτάσεις της ΛΑ.Ε. για το εθνικό νόμισμα και για ένα ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό πρόγραμμα που θα το συνοδεύει.
Ο Δημήτρης Στρατούλης μίλησε επίσης σε συγκέντρωση της ΛΑΕ στον Πύργο, όπου αναφέρθηκε στην εναλλακτική πρόταση της ΛΑΕ αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Τα βάρβαρα αντικοινωνικά και υφεσιακά μέτρα, που θα συνοδεύσουν την δεύτερη αξιολόγηση, μαζί με τα εξωφρενικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι και το 2028 θα οδηγήσουν όχι μόνο σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση την κοινωνία αλλά και σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα την οικονομία.
Υπάρχει, όμως, άλλος δρόμος από αυτόν της μιζέριας των μνημονίων και της μετατροπής της χώρας μας σε αποικία και προτεκτοράτο των δανειστών της και κυρίως της Γερμανικής Ευρωζώνης. Αυτός ο εναλλακτικός δρόμος περνά μέσα από την έξοδο από την ευρωζώνη και την έκδοση εθνικού νομίσματος, που θα συνοδεύεται από διακοπή αποπληρωμής και αμφισβήτηση του δημοσίου χρέους και από ένα ριζοσπαστικό, φιλολαϊκό, αντιμνημονιακό, αναπτυξιακό πρόγραμμαπαραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα και η εφαρμογή φιλολαϊκού αντιμνημονιακού προγράμματος εξόδου από την κρίση, δεν θα είναι ένας απλός περίπατος. Είναι, όμως, ο μόνος δρόμος να αποτρέψουμε τη συνέχιση της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού και για την ανάκτηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.
Η αντιμετώπιση των δυσκολιών, που όμως θα είναι πολύ λιγότερες από τις σημερινές στα πλαίσια των μνημονίων αιώνιας λιτότητας, προϋποθέτει ισχυρή πολιτική βούληση,συγκροτημένο σχέδιο, αγωνιστική στήριξη από ένα καλά ενημερωμένο και  οργανωμένο λαό και την αλληλεγγύη των λαών της ΕΕ.
Η ενίσχυση των λαϊκών αγώνων, η συγκρότηση ενός μεγάλου πολιτικού και εκλογικού «μετώπου» αριστερών, αντιμνημονιακών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών δυνάμεων, και η ανάδειξη μιας ανάλογης κυβέρνησης, αποτελεί τη μόνη εγγύησηγια πετυχημένη προώθηση αυτού του αντιμνημονιακού προγράμματος, σε όφελος του λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.»Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr