Πότε θα τελειώσει ο Τσίπρας...


H συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε και την παραμικρή αμφιβολία –αν υπήρχε φυσικά τέτοια!- για το τι θα κάνουν οι κυβερνητικοί βουλευτές όταν έρθει η συμφωνία με τα νέα μέτρα στη Βουλή: Θα ψηφίσουν «ναι» πεσμένοι στα τέσσερα! 


Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μεταβληθεί σε καζάνι που βράζει. Εκτός από την απογοήτευση, έχει αρχίσει να συσσωρεύεται και φόβος για το πού οδηγούνται τα πράγματα ύστερα από την καινούρια σφαγή της ελληνικής κοινωνίας που δέχτηκε η κυβέρνηση. Τα παλαιότερα στελέχη βλέπουν ότι οι κομματικές οργανώσεις έχουν μπει σε φάση διάλυσης, τα κομματικά μέλη που απομένουν ζητούν ολοένα και περισσότερο ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις και διορισμούς ως αντάλλαγμα της συνέχισης της δραστηριοποίησής τους και καθημερινά ο Τσίπρας γίνεται όλο και πιο μισητός ακόμη και σε εκείνους που πριν από έναν χρόνο τον χειροκροτούσαν. 

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταβληθεί σταδιακά σε κόμμα ζαχαριαδικού τύπου, όπως προκύπτει από αλλεπάλληλες ενδείξεις και συμπεριφορές. Ο Τσίπρας και η στενή του παρέα –αφού στην πορεία «ξεφορτώθηκε» όσους έγιναν ενοχλητικοί- έχουν δομήσει ένα απόλυτα συγκεντρωτικό κόμμα που στην πραγματικότητα μοιάζει με το ΚΚΕ ιδιαίτερα την περίοδο που το διοικούσε ο σταλινικός Ζαχαριάδης. Όσο κι αν παρουσιάζουν προσχηματικές «εσωκομματικές διαδικασίες» και όσο κι αν συνεδριάζουν κατά καιρούς τα κομματικά τους όργανα, όλα αυτά είναι …φερετζέδες. «Στο εσωτερικό του κόμματος επικρατεί πλέον ένα καθεστώς τρομοκρατίας έστω σε λανθάνουσα μορφή», όπως έλεγε ένα από τα στελέχη που έχει απομακρυνθεί αλλά διατηρεί κάποιες επαφές. 

Κι αυτοί που διαφωνούν; Αυτοί διαφωνούν φαινομενικά και χρησιμοποιούνται από τον κ. Τσίπρα ως άλλοθι και τίποτε άλλο για να μπορεί αφενός να λέει προς τα έξω ότι υπάρχει εσωκομματική δημοκρατία και αφετέρου για να κοροϊδεύει όσους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ακόμη ότι «υπάρχουν και άλλες φωνές». Όσο η παρέα Τσίπρα έχει την εξουσία, το παιχνίδι αυτό θα είναι ελεγχόμενο και την ώρα της ψηφοφορίας όλοι θα πάνε να ψηφίσουν «ναι». 

Εκτός από το εσωτερικό κλίμα φόβου, το «ναι» γίνεται πιο …εύκολο φυσικά και με τα 7-8.000 ευρώ που βάζουν κάθε μήνα στην τσέπη οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Επειδή όμως το σύστημα Τσίπρα δεν θέλει να βρεθεί μπροστά σε τίποτα «απρόοπτα», φροντίζει να πάρει και άλλα …προληπτικά μέτρα για να τους έχει μαντρωμένους. Έτσι λοιπόν έχει αρχίσει να μοιράζει υποσχέσεις περί νέου ανασχηματισμού μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης. Την πληροφορία -σας θυμίζω- την είχα γράψει πρώτος. Τώρα χρησιμοποιούνται διάφοροι παπαγάλοι, όπως έκανε ο φοβερός και τρομερός Μπαλαούρας στην Κεντρική Επιτροπή. προκειμένου να θέτουν το θέμα, να απλώνεται η συζήτηση και αν μεγαλώνουν οι προσδοκίες. Κι αν αυτό είναι το καρότο, έχουν έτοιμο και το μαστίγιο. Αν φανεί ότι τα πράγματα κινδυνεύουν να στραβώσουν, θα ενεργοποιήσουν την παλιά και γνωστή τους μέθοδο για δήθεν απόπειρα χρηματισμού ώστε αν κάποιος βουλευτής τολμήσει να καταψηφίσει, να έχει να αντιμετωπίσει ε τη ρετσινιά του 'προδότη της Αριστεράς' και του «πουλημένου»….

Επειδή όμως την ίδια ώρα η κοινωνία βράζει, ο Τσίπρας και η παρέα του γνωρίζουν καλά ότι μόλις χάσουν την κυβερνητική καρέκλα θα έχουν τελειώσει. Θα τελειώσουν και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιοι οι βουλευτές και τα στελέχη που σήμερα χειροκροτούν τον Τσίπρα, θα διαγκωνίζονται ποιος θα τον «μαχαιρώσει» πρώτος προκειμένου να σώσουν τα δικά τους τομάρια. Γι αυτό και οι λεγόμενοι «μαξιμιλιανοί» θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα για να μην βρεθούν έξω από το Μαξίμου. Γι αυτό και οι υποψιασμένοι λένε ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για «σκληρές καταστάσεις» από εδώ και πέρα…

Μ. Γιαλούρος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr