Σάλος στο διαδίκτυο από την σεξιστική ατάκα του Δένδια για τη Γεωργία Βασιλειάδου


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σήμερα, κατά την ομιλία του στη Βουλή, σχολίασε την πρόσφατη αναφορά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη διάσημη ηθοποιό του Χόλιγουντ, Σκάρλετ Γιόχανσον.

«Έτσι που τα πάτε κι η μακαρίτισσα η Γεωργία Βασιλειάδου πολύ σας πέφτει», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Δένδιας.
Αυτή η αναφορά του στην αείμνηστη ηθοποιό, ήταν αρκετή για να προκαλέσει καταιγισμό σχολίων στους χρήστες του twitter, οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τη συγκεκριμένη ατάκα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Δείτε μερικά χαρακτηριστικά σχόλια:

Aγαπητέ κ.Δένδια,   
Έχω τη τιμή να σας ενημερώσω πως το γυναικείο φύλο δεν είναι εμπόρευμα, δεν είναι αντικείμενο, για να προτείνετε εσείς σε κάποιον , δημοσίως και δη από την αίθουσα του κοινοβουλίου, με ποια θα έπρεπε να πάει για ''κοκτέιλ'', ορμώμενος απο το ποια θεωρείται εσείς όμορφη και ποια άσχημη, για να χρησιμοποιείτε δηλαδή εσείς το όνομά της ώστε να ''διασκεδάσετε'' την όποια επίθεσή σας σε κομματικό σας αντίπαλο, αποδίδοντας στις γυναίκες διακοσμητικό και χρηστικό ρόλο. Δεν είναι έργα σεξουαλικά εκτιμήσιμα, αγαπητέ. Είναι άνθρωποι. Απίστευτο ε; Κι όμως. Διαβάστε και λίγο Πλάτωνα, κ.Δένδια. Ειδικά τη Πολιτεία. Σε κάτι θα σας βοηθήσει. Δεν μπορεί. Το πιθανότερο είναι να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε απο κάποια (όχι όλα) στερεότυπα που κατοικοεδρεύουν στον εγκέφαλό σας.
Μάθετε επίσης κ.Δένδια πως η Γεωργία Βασιλειάδου, ήταν μια απο τις γυναίκες που στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου, έπαιρνε μέρος σε εκδηλώσεις για να ανυψώσει το ηθικό των στρατιωτών, που πήγαιναν στο μέτωπο. Επισκεπτόταν τις κλινικές που νοσηλεύονταν οι τραυματίες , συμμετείχε σε οργανωμένες γιορτές του στρατεύματος, ήταν ιδιαίτερα φιλάνθρωπος και σίτιζε απορους και παιδιά. Τι κρίμα να μη ζεί σήμερα για να σας πει πως αν ήταν διαφορετική φυσιογνωμικά, πιθανόν να μην ήταν ο ίδιος άνθρωπος. Τι κρίμα που δεν ζει για να σας φτύσει.
Ντροπή σας κ.Δένδια.
Και ζητώ συγγνώμη για το ''κύριε'', μπροστά απο το επώνυμό σας. Εκ παραδρομής μπήκε.

Και μεταφέρετε και στην κ. Ασημακοπούλου, τα θερμά μου ''συγχαρητήρια'' που σας χειροκρότησε. Προφανώς στη ζωή της έχει μάθει να απολαμβάνει κάτι που εμείς οι υπόλοιπες γυναίκες απεχθανόμαστε: τον ρατσισμό εις βάρος του φύλου μας.

Maria Kiriakidoy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr