Στο «σκαμνί» εκ νέου ο Σώρρας μαζί με τον δολοφόνο της παιδοψυχολόγου στην Λαμία [έγγραφο]


Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία αναζητά τον Αρτέμη Σώρρα μετά την καταδίκη του σε 8 χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση, αλλά και την ποινική δίωξη για 7 κακουργήματα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ο «εθνοσωτήρας» καλείται να καθίσει την Τετάρτη στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης βίας και διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση.

Μαζί του στο σκαμνί και ο κατ’ ομολογία δολοφόνος της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, αλλά και ένα από τα πρωτοπαλίκαρα της οργάνωσης Σώρρα, ο Γιάννης Καλογερόπουλος. «Δικάζουμε μια υπόθεση που αν είχε εκδικαστεί θα ζούσε σήμερα η Θώμη Κουμπούρα. Ο Χρήστος Μπαλαντίνας, όταν του έκανα τη μήνυση, σταμάτησε να με ενοχλεί. Με είχε αφήσει ήσυχο. Το κορίτσι σήμερα θα ζούσε», λέει στον «Ε.T.» της Κυριακής ο Λευτέρης Ρήνος, μηνυτής στη συγκεκριμένη υπόθεση και ένας άνθρωπος που κάνει αποκαλύψεις για το «φαινόμενο» Σώρρα από το 2012.

Η έρευνα του Λευτέρη Ρήνου γύρω από τα έργα και τις ημέρες του «εθνοσωτήρα» και η δημοσιοποίηση των στοιχείων γύρω από την ιστορία των 600 δισ. οδήγησαν σε απειλές για τη ζωή του, δημοσίευση των στοιχείων του και της μητέρας του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε προτροπές των μελών της οργάνωσης «να τον βρουν και να τον φάνε». Κάπως έτσι, ο δημοσιογράφος κατέληξε στις 8 Αυγούστου του 2014 να υποβάλει μήνυση εις βάρος του Αρτέμη Σώρρα, του Χρήστου Μπαλαντίνα και του Γιάννη Καλογερόπουλου, ενώ ακολούθησαν δεκάδες δικαστικές μάχες. Αν και ο Λευτέρης Ρήνος ήταν προετοιμασμένος για αναφορές επί προσωπικού εναντίον του, μετά τις αποκαλύψεις του σχετικά με τη χρήση πλαστών εγγράφων από την πλευρά του Σώρρα, δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί τις επιθέσεις με αναφορές στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον με μεγάλη ένταση, απειλητικό, χυδαίο και εξυβριστικό χαρακτήρα.
«Υφίσταμαι επιθέσεις επί προσωπικού, με εξυβριστικό και ιδιαίτερα απειλητικό χαρακτήρα (απειλές κατά της ζωής μου) από το ενεργό μέλος της οργάνωσής END κύριο Χρήστο Μπαλαντίνα, ο οποίος μάλιστα δηλώνει μέσω της διαφημιστικής ιστοσελίδας της εταιρίας του πως δραστηριοποιείται σε ‘‘εισαγωγές-εξαγωγές γενικού εμπορίου’’, ενώ στα μηνύματά του προς εμένα δηλώνει πως εισάγει όπλα και ‘‘εξοπλίζει τους Ελληνες’’ ώστε και εγώ ‘‘σαν προδότης, να φάω σφαίρες’’, οι οποίες μάλιστα δημοσιοποιήθηκαν με το ακριβές αυτό κείμενο στο www.facebook.com, μέσω σχολίων σε κοινή θέα και προσωπικών αναρτήσεων», αναφέρεται στη μήνυση.

Στο facebook

Λίγο διάστημα αργότερα, ο Γιάννης Καλογερόπουλος, δραστήριο μέλος της οργάνωσης, κατέληξε να δημοσιοποιήσει τα προσωπικά στοιχεία του δημοσιογράφου! «Ο Ιωάννης Καλογερόπουλος κατέληξε να δημοσιοποιήσει τα προσωπικά μου στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο και αυτό της οικίας μου, στην οποία άλλα μέλη της οργάνωσης ενόχλησαν τους γονείς μου)!!! Λοιπά μέλη της οργάνωσης με ενοχλούν και με δυσφημούν συκοφαντώντας με μέσω δημοσίων εντός Διαδικτύου σχολίων, όπως και ως άνω αναφερόμενοι μέχρι και σήμερα, όπως για παράδειγμα ο φερόμενος ως Ν.Κ., αλλά και άλλοι που κατά το πλείστον χρησιμοποιούν πολλαπλούς λογαριασμούς στο facebook, επιδιδόμενοι σε πλαστοπροσωπία, και για τους οποίους δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την πραγματική ταυτότητά τους».
Η επίθεση δεν σταμάτησε εκεί, αλλά προχώρησε ένα βήμα παρακάτω με τη δημοσίευση φωτογραφιών. «Αρκετοί μάλιστα έφτασαν στο σημείο να δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες μου, ώστε να με αναγνωρίσουν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης και να με περιορίσουν, ώστε οι κατά δήλωσή τους πιο ειδικοί σε τέτοια θέματα να βιαιοπραγήσουν εναντίον μου και να τερματίσουν τη φυσική μου ύπαρξη.
Απ’ όσο έχω ακούσει, ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης συγκαταλέγονται πρώην στρατιωτικοί, άτομα που εκπαιδεύονται εν είδη παραστρατιωτικής οργάνωσης, αλλά και φερόμενοι πρώην πράκτορες της ΕΥΠ, που λειτουργούν ως “σωματοφύλακες” του Αρτέμη Σώρρα και απειλούν τη σωματική ακεραιότητα οποιοδήποτε ασκήσει κριτική ή έστω κάνει απλές ερωτήσεις που δεν συμφέρουν τους σκοπούς της οργάνωσης», περιγράφεται στη μήνυση.

Η σεξουαλική παρενόχληση που δεν έγινε ποτέ…

Το καλοκαίρι του 2014 ο δημοσιογράφος βρέθηκε στην Αθήνα, όπου στο πλαίσιο της έρευνάς του για την υπόθεση, συνομίλησε με πρώην οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα, εξηγώντας τους τη διεθνή απάτη και τα πλαστά έγγραφα. Εκείνοι τον παρέπεμψαν να μιλήσει και στη Β.Χ., που κατά τη γνώμη τους είχε εξαπατηθεί επίσης. Οταν ο Λευτέρης Ρήνος της τηλεφώνησε, μίλησαν για 1,5 λεπτό και εκείνη του είπε πως θα μιλήσουν αργότερα για να τα πουν από κοντά.
«Το ίδιο βράδυ της 6ης Αυγούστου 2014, φιλικό πρόσωπο με ενημέρωσε ότι κάποιος Χρήστος Μπαλαντίνας, μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook, άρχισε να υβρίζει αισχρά εμένα και τη γηραιά μητέρα μου και να απειλεί τη σωματική μου ακεραιότητα, γράφοντας ότι εγώ παρενόχλησα σεξουαλικά τη Β.Χ., κάτι που δεν έγινε ποτέ. Ο κ. Μπαλαντίνας καλούσε τα μέλη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας End National Debt να βιαιοπραγήσουν εναντίον μου, με αισχρούς χαρακτηρισμούς για εμένα και τη μητέρα μου. Το ίδιο ανακοίνωσε και ο ίδιος λέγοντας ότι αυτός και ο Αρτέμιος Σώρρας με ψάχνουν στην Αθήνα για να μου “σπάσουν τα κόκαλα”. Οι οπαδοί αυτής της οργάνωσης αποδέχθηκαν το κάλεσμα του και κάποιοι προσφέρθηκαν να με “γεμίσουν τρύπες”», εξηγεί ο κ. Ρήνος, κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη παρότρυνση ατόμων για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων από το δολοφόνο της Θώμης Κουμπούρα.
Ικανοί για όλα εμφανίζονται στις περιγραφές του κ. Ρήνου οι οπαδοί του Σώρρα, ο οποίος κατά το δημοσιογράφο ήταν γνώστης της κατάστασης και την επικροτούσε! «Η Β.Χ., ενώ είναι μέλος των ίδιων διαδικτυακών ομάδων στο facebook και είναι σίγουρο ότι γνωρίζει τις απειλές εναντίον μου, απέφυγε να τοποθετηθεί και να αποκαλύψει την αλήθεια, ότι δηλαδή ήταν αδύνατον να την έχω παρενοχλήσει σεξουαλικά. Θεωρώ ότι είτε η Β.Χ. βρίσκεται και η ίδια πίσω από το σχεδιασμό της διάδοσης της συγκεκριμένης φήμης για να πετύχει τη φυσική μου εξόντωση, που θα επέτρεπε την παράνομη δράση της οργάνωσης, είτε έχει πάρει εντολή από την ηγεσία της οργάνωσης να αποκρύψει την πραγματικότητα, αποδεικνύοντας ότι τα μέλη της οργάνωσης θα προέβαιναν σε κάθε δράση για την προστατέψουν, ακόμη και σε σημείο να ψευδομαρτυρήσουν, να συκοφαντήσουν, να πλαστογραφήσουν, να διακινήσουν πλαστά έγγραφα, ακόμη και να δολοφονήσουν.
Στην κορυφή της πυραμίδας της οργάνωσης αυτής βρίσκεται ο κύριος Αρτέμης Σώρρας, ως το ανώτατο ηγετικό στέλεχος, ο οποίος αφενός γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται από τα μέλη της οργάνωσης αφετέρου το επιδοκιμάζει και το προκαλεί, δεδομένης μάλιστα της εντονότατης επιρροής του προς τα μέλη της», συνεχίζει.
Από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2014 η δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατέληξε στο ακροατήριο τρία χρόνια μετά, με τον ίδιο τον Λευτέρη Ρήνο να υποστηρίζει ότι θα είχε σωθεί μια ανθρώπινη ζωή αν είχαν προχωρήσει γρηγορότερα οι διαδικασίες. Η συγκεκριμένη υπόθεση, που σκιαγραφεί το προφίλ του Χρήστου Μπαλαντίνα και καταδεικνύει τις πρακτικές του, αναμένεται να πάρει αναβολή.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
gsotiriou@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr