Την άποψη του Βερύκιου νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις χηρείας
Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται
Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που ο έγκριτος δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, μας αποκάλυψε πως έχει το θάρρος να περιγράφει άλλους ανθρώπους ως παράσιτα, από τον άμβωνα πρωινής εκπομπής κοινωνικού σχολιασμού.

Τότε, είχε προκαλέσει αίσθηση η δήλωση του δημοσιογράφου (μπαχαχα), ο οποίος προέτρεψε τις χήρες να πάρουν τον πισινό τους και να πάνε να βρουν καμιά δουλειά, για να μην απομυζούν σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους σαν τον ίδιο.
Ο Δήμος Βερύκιος που έγινε πιο γνωστός για τη σχέση στοργής κι αγάπης που έχει με τον εργοδότη του Δημήτρη Κοντομηνά:

δεν είναι η πρώτη φορά που συγκεντρώνει τα βλέμματα της δημοσιότητας περισσότερο για τις απόψεις του, παρά για τις δημοσιογραφικές του αποκαλύψεις (εντάξει, ίσως ποτέ για τις δημοσιογραφικές του αποκαλύψεις)


 Προφανώς ο Δήμος Βερύκιος είναι από εκείνους τους ανθρώπους που νομίζουν πως δουλειές υπάρχουν εκεί έξω και όποιος δε βρίσκει είναι γιατί απλά δε θέλει και είναι τεμπέλης. Μια πολύ σεβαστή άποψη, που έχει τόση σχέση με την κοινωνία, όσο η θεωρία της επίπεδης γης με την επιστήμη.
Και εντάξει, ο Βερύκιος από μόνος του δε θα ‘ταν πρόβλημα, αν μερικές μέρες μετά, δε μαθαίναμε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει παρόμοια σχέδια για τις συντάξεις χηρείας με εκείνα του έγκριτου δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα, όπωςδιαβάζουμε, θεσπίζεται το 55ο έτος ως όριο ηλικίας του επιζώντος συζύγου για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης λόγω θανάτου. Εάν ο επιζών σύζυγος έχει συμπληρώσει το όριο κατά το έτος που επήλθε ο θάνατος, χορηγείται σύνταξη εφ’ όρου ζωής. Εάν δεν έχει συμπληρώσει τα 55, η σύνταξη χορηγείται για μία τριετία. Εφόσον στο μεταξύ συμπληρώσει το 55ο έτος, η σύνταξη διακόπτεται και επαναχορηγείται στα 67 διά βίου. Εάν το 55ο έτος δεν συμπληρώνεται εντός της 3ετίας, η σύνταξη διακόπτεται στη λήξη της και δεν επαναχορηγείται.
Και ναι, εμείς εδώ στο μπλογκ δεν είμαστε χήροι, δε ζούμε από συντάξεις χηρείας, οπότε δε μας νοιάζει για το ποια κοινωνική ομάδα κληρώνουμε αυτή τη βδομάδα να φαγωθεί, αφού δεν ανήκουμε σε αυτή. Έτσι το κάνουμε στην Ελλάδα, έτσι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και απ’ ότι έχουμε δει τα τελευταία 7 χρόνια μνημονίων, δουλεύει.
Όμως τουλάχιστον λύθηκε μια απορία που μας είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες, όταν σχεδόν όλα τα ΜΜΕ κάνα viral τη δήλωση Βερύκιου, ενώ αυτά που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζαν το θέμα κάπως έτσι:


Ναι, δεν είναι ότι τα site αυτά είναι τόσο έγκριτα ώστε να μην ασχολούνται με το Βερύκιο. Στο Χωνί ας πούμε, βλέπουμε 204 ξεχωριστά άρθρα για το δημοσιογράφο

ενώ στο Αλ Τσαντίρι βλέπουμε άρθρα σαν αυτό:

Είναι που απλά μάλλον έβλεπαν το νομοσχέδιο να έρχεται…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr