Το γονεϊκό κίνημα στο πλευρό του σπουδαστή που χτυπήθηκε από τη Χ.Α.

Συνεχίζονται οι εκφράσεις συμπαράστασης στο σπουδαστή που χτυπήθηκε στους Αμπελόκηπους και καταδίκης στις πρακτικές της βίας, που οδηγούν σε ξυδαρμούς και τραυματισμούς πολιτών.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:«καταδικάζει τη βίαιη και αποτρόπαιη επίθεση Χρυσαυγιτών την περασμένη εβδομάδα εναντίον φοιτητή ως πράξη στυγνά εγκληματική και φασιστική. Τα λόγια του ποιητή, περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίκαιρα, ας είναι πυξίδα για εμάς τους γονείς στις δύσκολες μέρες που ζούμε.
Ας έχουμε ανοιχτές τις κεραίες μας, ας δείξουμε αλληλεγγύη και συμπαράσταση στις οικογένειες που πλήττονται από τέτοιες επιθέσεις, ας εμποδίσουμε το αβγό του φιδιού να εκκολαφθεί και ας καλλιεργήσουμε την ιστορική μνήμη ως αντίδοτο στο δηλητήριο του φασισμού, που υποδόρια απειλεί την κοινωνία μας».
Για το ίδιο θέμα πήρε θέση και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) που αναφέρει ότι: «καταδικάζει την εγκληματική επίθεση της Χρυσής Αυγής εναντίον του φοιτητή.
Η φασιστική – ναζιστική οργάνωση έδειξε για ακόμη μια φορά το δολοφονικό της πρόσωπο με την επίθεση και το ξυλοδαρμό του νεαρού φοιτητή.
Αποδεικνύεται καθημερινά ότι οι εγκληματικές της πράξεις και ο δολοφονικός της  χαρακτήρας απορρέουν από τη φασιστική και ναζιστική ιδεολογία της. Είναι η πιο ακραία μορφή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε και που καθημερινά προπαγανδίζουν τη μισαλλοδοξία και στάζουν  το δηλητήριο του ρατσισμού.
Είναι γνωστή η δράση τους και στα σχολεία όπου έχουν επιλεγεί να ενταχθούν τα προσφυγόπουλα και οι αντιδραστικές τους ενέργειες και προσπάθειες ώστε  να μην συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων και όλους τους γονείς να καταδικάσουν τη δολοφονική επίθεση στο φοιτητή, να αποκαλύπτουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και να απομονώσουν αντιδραστικές φωνές και πράξεις στα σχολεία που φοιτούν προσφυγόπουλα».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr