«Υπαλληλίσκοι του ΔΝΤ κάνουν κουμάντο στο Υπουργείο Εργασίας»

Ο πρώην Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης μίλησε στο Metropolis 95.5 και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.


Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Παρέμβαση» του Κώστα Παπαζαφειρίου φιλοξενήθηκε ο πρώην Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης και εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας έκανε λόγο για υπαλληλίσκους της Τρόικας που κάνουν κουμάντο στα υπουργεία, χαρακτήρισε τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση ως «τέταρτο μνημόνιο» και εξέφρασε τη θέση του ιδίου και της παράταξής του πως μόνο με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική για την Ελλάδα.


Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη συμφωνία της Μάλτας: «Η κ. Αχτσιόγλου κινείται στην κατεύθυνση της πλήρους υποταγής στις απαιτήσεις των δανειστών. Οι απαιτήσεις των δανειστών όσον αφορά τα εργασιακά είναι να υπάρχει μεγαλύτερη διευκόλυνση των μεγάλων επιχειρήσεων για ομαδικές απολύσεις. Αφενός μεν σπάζοντας το πλαφόν των 30 απολύσεων το μήνα, αφετέρου δε διευκολύνοντάς τους να χρησιμοποιούν ελαστικές μορφές εργασίας αντί της μόνιμης. Αυτό είναι το ένα από τα τέσσερα πακέτα που συμφώνησαν. Ακολουθεί το ασφαλιστικό, που θα είναι ένα νέο σφαγείο. Συμφώνησαν για νέα περικοπή συντάξεων από 1/1/2019. Οι κύριες συντάξεις θα περικοπούν από 50 έως 400 ευρώ το μήνα σε πρώτη φάση. Αν δεν φτάνει αυτό για τα 1,8 δις θα ξαναμειώσουν και τις επικουρικές συντάξεις που μειώθηκαν τους προηγούμενους μήνες. Η προοπτική είναι να κοπούν εντελώς οι επικουρικές συντάξεις. Εκτός κι αν ξεσηκωθεί ο λαός και επιβάλει νέες καταστάσεις εκτός των μνημονίων της υποτέλειας».

Για τη μείωση των μισθών: «Με τη μείωση του αφορολόγητου εκ των πραγμάτων μειώνονται και οι μισθοί».

Για το ποιος κάνει κουμάντο στα υπουργεία: «Κουμάντο στα υπουργεία κάνει το Χίλτον. Οι υπουργοί είναι υπάλληλοι των υπαλληλίσκων της Τρόικας και των δανειστών. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, κουμάντο κάνει το ΔΝΤ. Από τη στιγμή που οι Γερμανοί είπαν ότι είναι απαραίτητο το έκαναν πραγματικό αφεντικό. Και οι υπάλληλοι του ΔΝΤ είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο στο Υπουργείο Εργασίας».

Για την προοπτική ενός τετάρτου μνημονίου: «Μπορεί να είναι ανομολόγητο από την κυβέρνηση και τους δανειστές, ωστόσο, από τη στιγμή που αποδέχονται μείωση συντάξεων από το 2019, μείωση αφορολογήτου από το 2020 και δεσμεύονται για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% τα επόμενα χρόνια επί της ουσίας έχουμε τέταρτο μνημόνιο, αφού το τρέχον μνημόνιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τα τρία προηγούμενα που το κάνει ακόμη χειρότερο είναι ότι τώρα ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ χρηματοδότηση».

Για την προοπτική εξόδου στις αγορές το 2018: «Όταν παίρνονται τέτοια μέτρα, που σημαίνουν ύφεση και μείωση της κατανάλωσης, πώς θα βγούμε στις αγορές;».

Για την ύπαρξη plan Β την περίοδο της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη: «Σχέδιο Β υπήρχε, όμως η ηγετική ομάδα δεν το υιοθέτησε και δεν το έβαζε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Αν το έβαζε θα ήταν ένα πυρηνικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης από τη στιγμή που οι επιπτώσεις ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εις βάρος της Γερμανίας θα ήταν ένα τρις ευρώ. Από τη στιγμή που κατάλαβαν οι δανειστές πως η Ελλάδα δεν το χρησιμοποιούσε στη διαπραγμάτευση μπλόφαραν οι ίδιοι. Δεν υπήρχε περίπτωση να εννοεί ο Σόιμπλε τις απειλές εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σήμαινε πως δεν θα αποπλήρωνε το χρέος της και θα έπρεπε μετά ο Σόιμπλε να λογοδοτήσει γιατί έριξε 200 δις ευρώ σε μια μαύρη τρύπα».

Για το αν θα ψηφιστούν τα μέτρα από τη Βουλή: «Θα την ψηφίσουν τη συμφωνία. Όταν έχεις κάνει την πρώτη ντροπή και έχεις ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο που είναι προδοσία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος δεν υπάρχει μετά ντροπή. Το κάνεις συνέχεια. Μια περίπτωση υπάρχει να μην ψηφιστεί. Να υπάρξει λαϊκός ξεσηκωμός, που δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Για τη σιωπή του κόσμου: «Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση μετά τη μετατροπή από τον πρωθυπουργό του περήφανου Όχι στο δημοψήφισμα σε ένα ταπεινωτικό Ναι. Ήταν ένα σοκ για τον ελληνικό λαό, όπως και η υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Ακολούθησε ένα ακόμη σοκ μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου όταν άρχισε να εφαρμόζεται το μνημόνιο. Έχασε την ελπίδα του ο κόσμος. Αυτό προσπαθούμε να πείσουμε εμείς τον κόσμο. Πως υπάρχει ελπίδα, υπάρχει ένας άλλος δρόμος, ο οποίος περνά από τη δραχμή».

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Έχει ιστορικές ευθύνες επειδή την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος πήρε την πρωτοβουλία με τον Τσίπρα και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης μαζί έκαναν ένα πραξικόπημα και μετέτρεψαν το Όχι σε Ναι. Αντί ο Πρόεδρος να είναι η εγγύηση ότι θα εφαρμοστεί η βούληση του ελληνικού λαού, έγινε ο καταλύτης για να παραβιαστεί η απόφασή του».

Για τις κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που προσβάλουν το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού: «Πρέπει οι πολιτικοί να σέβονται τον θρησκευόμενο λαό και όλες οι πολιτικές τοποθετήσεις, χωρίς να φτάνουμε σε επίπεδα λογοκρισίας βέβαια, να έχουν αυτό το στοιχείο απέναντι στον κόσμο που έχει την πίστη του στην Ορθόδοξη Εκκλησία».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr