Άντε καλή Β Παρουσία "σύντροφοι" - εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Ντράγκυ....


Βαγγελης Θεοδωρουλακης


Δημήτρης Κουτσούμπας γγ ΚΚΕ: ”Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος στη χώρα μας, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων, στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία. Επίσης, θα χτυπηθεί και ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτήν την περίπτωση κερδισμένο. Ιδιαίτερα μάλιστα ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν ωφελημένα, γι’ αυτό και στήριξαν και στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη”
Παρατήρηση 1: Θα΄θελα να σας δω αγαπητοί "σύντροφοι¨να πραγματοποιούσατε σοσιαλιστικό μετασχηματισμό (όπως τόσες δεκαετίες επαγγέλεστε) αν θα πιάνατε τους στόχους της αξιολόγησης από τους αγαπητούς θεσμούς...
Παρατήρηση 2: Θυμάται κανείς πιο παλιός από μένα (είμαι αισίως 48 χρονών) αν έχει υπάρξει άλλη περίοδο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας να έχουμε τέτοια πολιτική ομοψυχία? ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα της Ελληνικής Βουλής΄(από το ΚΚΕ μέχρι την ΧΑ) είναι με το ευρώ και ως γνωστόν,όπως έχω ξανατονίσει δεκάδες φορές εδώ μέσα το ευρώ δεν είναι απλά ένα νόμισμα αλλά μια συγκεκριμένη πολιτική-ένα συγκεκριμένο καθεστώς...
Παρατήρηση 3: γιατί άραγε τις αποκαλύψεις που έκανε ο Μεϊμαράκης της ΝΔ πριν δύο μήνες για το τι έγινε εκείνο το πρωινό της 6ης Ιουλίου του 2015 και πως μετέτρεψαν το περήφανο όχι του Ελληνικού λαού σε ένα ταπεινωτικό ναι οι κατάπτυστοι πολιτικοί μας "ηγέτες" και δεν τις έκανε ο "αγωνιστής" Κουτσούμπας? (https://www.youtube.com/watch?v=LgoBw1S2Iys)
Παρατήρηση 5:Κατονόμασε μου ΕΝΑ τμήμα του μεγάλου κεφαλαίου που θέλει επιστροφή στην δραχμή-έστω ένα...
Παρατήρηση 6: Αλήθεια κ.Κουτσούμπα αν τα μέσα παραγωγής είχαν κοινωνικοποιηθεί με ένα μαγικό τρόπο (πολλά εκ των οποίων απαγορεύεται να κρατικοποιηθούν εντός ΕΕ, όπως π.χ οι τράπεζες) τι θα κάναμε με το δημόσιο χρέος? με το ιδιωτικό? κι αν το διαγράφαμε μονομερώς όπως ούτε καν ο Λένιν δεν είχε κατορθώσει μιας και πληρώθηκαν (τα Τσαρικά χρέη) από την κυβέρνηση Γκορμπατσώφ κάποιες δεκαετίες αργότερα...Και με τι νόμισμα θα χρηματοδοτούσατε "σύντροφε" τις εθνικοποιήσεις και την λειτουργία δημόσιων επιχειρήσεων αφού η ΕΚΤ θα σας έκοβε τελείως την ρευστότητα? ή μήπως θεωρείτε ότι το ευρωιερατείο θα χρηματοδοτούσε "κυβερνήσεις του βουνού"? 
Άντε καλή Β Παρουσία "σύντροφοι" - εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Ντράγκυ....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr