Επανάσταση κατά του Μαδούρο στην Βενεζουέλα 4 νεκροί!

Το πλήθος όρμησε να λιντσάρει τον πρόεδρο Μαδούρο αποκαλώντας τον φασίστα!!Την οργή πυροδότησε η απόφαση στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για μια δεκαπενταετία σε βάρος ενός από τους ηγέτες της αντιπολιτευσης, του Henrique Capriles στην φωτογραφία αριστερά.

Εξαγριωμένοι πολίτες της Βενεζουέλας επιτέθηκαν στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο κατά την διάρκεια
πορείας την Τρίτη, ενώ πλέον καθημερινά οι διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης του «φουντώνουν».
Πλάνα από την κρατική τηλεόραση δείχνουν το πλήθος να ορμάει κυριολεκτικά στο όχημα του Μαδούρο, καθώς ο ίδιος έχει βγει να χαιρετίσει κατά την διάρκεια  εκδήλωσης στο Σαν Φέλιξ, στα νοτιανατολικά της χώρας.Το πλήθος πέταξε αντικείμενα στον Μαδούρο, που εμφανίστηκε με παραδοσιακή φορεσιά και τα σώματα ασφαλείας να τον περικυκλώνουν.
Η κρατική τηλεόραση διέκοψε την μετάδοση
Σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ακούγονται φωνές που βρίζουν τον πρόεδρο, ενώ άλλοι του πετούν μπουκάλια και αυγά.


Ένας έφηβος 13 ετών και ένας άνδρας 36 ετών σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων  στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές Αρχές.
Ο αριθμός των νεκρών από τις ταραχές ανέρχεται πλέον σε τέσσερις, αφότου δύο νεαροί φοιτητές σκοτώθηκαν την περασμένη Πέμπτη και την περασμένη Τρίτη, αφού τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.
Η εισαγγελία, η οποία ανέφερε ότι τα δύο νέα θύματα «συμμετείχαν σε διαδηλώσεις», δεν έδωσε διευκρινίσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρήκαν τον θάνατο.
Νωρίτερα αρχές του μήνα  το ανώτατο δικαστηρίου εξέδωσε απόφαση να αναλάβει το ίδιο καθήκοντα κοινοβουλίου και να άρει την ασυλία των μελών της βουλής. Τελικά η απόφαση ανατράπηκε μέσα σε εκτεταμένες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις και διεθνή κατακραυγή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr