Κραυγή αγωνίας από τις χήρες πεσόντων στο καθήκον -Στο πλευρό τους και η Ραχήλ Μακρή
Στο υπουργείο εργασίας συγκεντρωθηκαν χήρες πεσόντων στο καθήκον στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων προκειμενου να πραγματοποιήσουν σιωπηρή διαμαρτυρία.

Οι γυναίκες καταγγέλουν την κυβέρνηση για το νέο νόμο σύμφωνα με τον οποιο σε τρία χρονια θα κοπεί η σύνταξη που λαμβάνουν απο τους εκλιπόντες συζύγους τους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση αφορμή αυτής της κίνησης, αποτελούν οι έως σήμερα υπεκφυγές του αρμόδιου Υφυπουργού Εργασίας για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων κ.Αναστάσιου Πετρόπουλου.


Όπως αναφέρουν: "Διαπιστώσαμε όσες πληττόμαστε από το άρθρο 12 του ν.4387/2016 (Συντάξεις λόγω θανάτου), ότι η κυβέρνηση, δεν έχει σκοπό να αντιδράσει θετικά στις εκκλήσεις μας και να άρει το απαράδεκτο ηλικιακό κριτήριο χορήγησης Σύνταξης Χηρείας, λες και ο καθένας μπορεί να διαλέξει πότε θα του κτυπήσει την πόρτα ο θάνατος" και συνεχίζουν: "Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν φανταζόμασταν, ότι στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας, όντας άτυχες που χάσαμε σε αυτήν την ηλικία τους συζύγους μας, το στήριγμα μας, τον πατέρα των παιδιών μας, αντί να πενθούμε και να προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε εκ νέου τη ζωή μας, να αναγκαζόμαστε λόγω του άδικου αυτού άρθρου, να παλεύουμε για το αυτονόητο. Την επιβίωση μας. Ξεχνούν ορισμένες/οι ότι η χηρεία δεν είναι επιλογή, ούτε προνόμιο αλλά το βαρύ κτύπημα της μοίρας, που αφενός μπορεί να συμβεί στην/ον οποιοδήποτε και αφετέρου ανατρέπει τη ζωή του επιζώντα και της οικογένειας του".


Στο πλευρό τους και η Ραχήλ ΜακρήΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

http://www.newsit.gr/ellada/Kraygi-agonias-apo-tis-xires-pesonton-sto-kathikon-Kovoyn-tis-syntakseis-pics-vid/710886
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr