Θεσσαλονίκη: Κατάληψη με εντάσεις στα γραφεία του ΟΛΘ από εργαζομένους (βίντεο)


Εριστικός προς τους εργαζόμενους ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Κ.Μέλλιος

Τεταμένο ήταν το κλίμα σήμερα στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου εργαζόμενοι του λιμανιού έκαναν κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης, παρουσία του προέδρου του Οργανισμού, Κωνσταντίνου Μέλλιου, ζητώντας εξηγήσεις για το ξεπούλημα του ΟΛΘ που -όπως υποστηρίζουν- γίνεται με τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό και χωρίς τη διασφάλιση επενδύσεων.

Μόλις ο κ. Μέλλιος είδε τους περίπου 40 εργαζόμενους από όλα τα σωματεία, να “μπουκάρουν” στο γραφείο του και από πίσω τις τηλεοπτικές κάμερες, σηκώθηκε από το γραφείο του και ζήτησε να μη γίνει η συνάντηση παρουσία δημοσιογράφων. Ωστόσο, δεν πέρασε το αίτημά του και τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι δημοσιογράφοι παρέμειναν στο γραφείο.
Εκεί άρχισε ένα… γαϊτανάκι, όπου οι εργαζόμενοι πήραν “μονότερμα” τον πρόεδρο, ο οποίος από την πλευρά του είχε ένα ειρωνικό ύφος στις απαντήσεις του.
Οι εργαζόμενοι, εκπρόσωποι όλων των σωματείων εργαζομένων, καθώς και εργαζόμενοι του λιμανιού, ζητούσαν εξηγήσεις από τον διορισμένο από την κυβέρνηση πρόεδρο του ΟΛΘ, γιατί δεν τους ενημερώνει όπως θα έπρεπε, για τις κινήσεις που γίνονται με την ιδιωτικοποίηση, ενώ υπήρχε και καταγγελία από εκπρόσωπο σωματείου εργαζομένων ότι δεν κοινοποιήθηκε έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ για τις προσλήψεις που δεν γίνονται προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν στο προσωπικό.
Παρόντας στη συνάντηση που ουσιαστικά ήταν κατάληψη των γραφείων, ήταν και ο αντιπρόεδρος του ΟΛΘ, Δημήτρης Ρούτος, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.
Στις καταγγελίες των εργαζομένων κατά της διοίκησης του ΟΛΘ, με τις συζητήσεις να γίνονται σε έντονο ύφος, αναφέρθηκε το μείζον θέμα της απαξίωσης του οργανισμού με ευθύνες της διοίκησης και ότι αυτό το γεγονός πλησιάζει το αδίκημα της απιστίας .
Ο κ. Μέλλιος απάντησε ότι μπορεί να μιλήσει μόνο θεσμικά και υπογράμμισε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν από τον επενδυτή με διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ, κάτι που όπως υποστήριξαν οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να συμβεί και μάλιστα, τόνισαν ότι το λιμάνι έχει δικά του έσοδα και με την απαξίωση, χάνει καθημερινά λεφτά που ανήκουν στον ίδιο τον οργανισμό.
Σημειώνουμε ότι η κατάληψη διήρκησε περίπου μία ώρα, με τους εργαζομένους να αποχωρούν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι από το γραφείο του προέδρου του ΟΛΘ.

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της κατάληψης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και μέλη του δ.σ. του ΟΛΘ, Δημήτρης Θηρίου, Λάζαρος Τανταλίδης και Γιώργος Τοζίδης, μοίρασαν προς τους δημοσιογράφους ένα έγγραφο, με το οποίο από τις 26 Μαρτίου, ζητούσαν από τη διοίκηση να πάρει σαφή θέση για τη μη πρόσληψη προσωπικού και συγκεκριμένα 70 ατόμων, που έχουν εγκριθεί αλλά δεν έχουν γίνει, με ευθύνη της διοίκησης και του ΤΑΙΠΕΔ.https://newreport.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr