Δήλωση της Ραχήλ Μακρή για τις περικοπές των συντάξεων των συζύγων, χηρών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ(Βίντεο)


Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από συζύγους – χήρες πεσόντων στο καθήκον στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων έξω από το Υπουργείο Εργασίας, παρευρέθηκε η πρώην Βουλευτής Ραχήλ Μακρή και μέλη του Μετώπου Νίκης, ανάμεσα του ο επικεφαλής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, Θανάσης Γούναρης και η Αυγή Βουτσινά.

Οι συγκεντρωμένες αιτούνται από την κυβέρνηση να άρει το ηλικιακό κριτήριο χορήγησης σύνταξης χηρείας καταργώντας το σχετικό άρθρο 12 του ν.4387/2016.
Η κ. Μακρή μεταξύ άλλων δήλωσε πως: «Ήρθε η ώρα ο Ελληνικός λαός να αντιληφθεί την υποκρισία μίας κυβέρνησης επίορκων πολιτικών, οι οποίοι ενώ ψήφιζαν ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο περικοπής των συντάξεων για τους Έλληνες πολίτες και στέρησαν την σύνταξη σε γυναίκες των οποίων οι σύζυγοι έχουν πεθάνει αλλά εργάστηκαν για 25 και 30 χρόνια, να εκταμιεύουν λίγες μέρες μετά από αυτό στην κ. Θεανώ Φωτίου, την Υπουργό της Κυβέρνησης Τσίπρα, ένα ποσό 69.000,00 € για το εφάπαξ της, γνωρίζοντας βέβαια ότι είχαν τεθεί σε αναστολή όλα τα εφάπαξ των Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν με τον καινούριο νόμο που λίγες μέρες πριν είχε η ίδια ψηφίσει και σύμφωνα με τον οποίο τα εφάπαξ που θα δίνονται στους Έλληνες πολίτες, θα είναι μειωμένα κατά 80%».
Καταλήγοντας η κ. Μακρή είπε: «Ας αποφασίσει ο Ελληνικός λαός να τελειώνει με αυτούςτους επίορκους πολιτικούς και να πάρει επιτέλους την εξουσία, η οποία του ανήκει καθώς οι πολιτικοί αυτοί δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση για να κυβερνούν τη χώρα».Διαβάστε ακόμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr