Στάση εργασίας «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»


Βασιλης Πολυχρονης

Τι έγινε ρε παιδιά?Το ραδιόφωνο...που ακούει,ο σταθμός της...κυβέρνησης της "αριστεράς" (μετά του...σ.Καμένου,βεβαίως βεβαίως) που πιστεύει στο δίκιο των εργαζομένων και τις σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις,εφαρμόζει...μοντέλο εργασιακής ζούγκλας αλά ΣΕΒ?


Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης οι ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ». Η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από απόλυση υπαλλήλου από τον σταθμό.

Τα Δ.Σ. των ενώσεων ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου και κάνουν λόγο για «κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας».
Η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του Κόκκινου
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Κόκκινου με ευρύτατη πλειοψηφία (μία ψήφος κατά), αποφασίζει τα εξής:
  • Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόφαση για απόλυση της συναδέλφισσάς μας Κατερίνας Κανάκη, στην οποία ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει να εργάζεται στον σταθμό μετά τις 31 Μαρτίου.
  • Καταγγέλλουμε την απόπειρα της διοίκησης να παρουσιάσει την απόλυση ως «μη πρόσληψη». Η συναδέλφισσα εργάζεται στον σταθμό, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από την 1η Ιουνίου του 2016. Για αυτούς τους 10 μήνες εργασίας έχει λάβει έως τώρα δύο δόσεις των 400 (τετρακόσια) ευρώ.
  • Καταγγέλλουμε με αγανάκτηση τη μεθόδευση της διοίκησης, η οποία αφού κωλυσιέργησε επί 9μηνο, παριστάνοντας ότι αναζητά τρόπους πρόσληψης, έκανε μια παραπειστική σύμβαση 15 ημερών στις 17 Μαρτίου, προκειμένου να μπορεί να επικαλεσθεί μαθητεία και λήξη σύμβασης στη συνέχεια. 
  • Θεωρούμε την απόλυση της συναδέλφισσας αρχή δυσμενών εξελίξεων, που απειλούν όλες τις εργασιακές σχέσεις στο Κόκκινο, δεδομένων και των ιταμών σχετικών αποστροφών από μέλη της διοίκησης («όποιος δεν αντέχει να φύγει» κ.λπ.)
  • Δηλώνουμε ότι ούτε η απόλυση ούτε η κοροϊδία από μέρους της διοίκησης γίνονται ανεκτές και ότι απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφισσας. Διαφορετικά προχωρούμε σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις διαρκείας, ξεκινώντας με στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Μαρτίου, από τις 08:00 πμ μέχρι τις 12:00. 
  • Προβαίνουμε σε άμεση καταγγελία στο ΣΕΠΕ, σχετικά με την απόλυση και την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στην περίπτωση της συναδέλφισσας Κατερίνα Κανάκη
  • Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία διαλόγου με τη διοίκηση του σταθμού μέχρι την ανάκληση της απόλυσης, συμπεριλαμβανομένης και της προγραμματισμένης ενημέρωσης της Παρασκευής 31/3.


Διαβάστε ακόμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr