Η Ε.Ε. και τα 600 εκατ. ευρώ στον φασίστα της Ουκρανίας - Έγγραφα


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την Πέμπτη 16/03/2017, να χορηγήσει στην Ουκρανία οικονομική βοήθεια ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ (640 εκατομμυρίων δολαρίων) με βάση τις υποχρεώσεις που οφείλει να τηρεί έναντι της Ε.Ε για την χορήγηση της βοήθειας οι οποίες καθυστέρησαν επι μήνες.


Την απόφαση της αυτή, η Ε.Ε υιοθέτησε μετά από πρόταση των εμπειρογνωμόνων της, οι οποίοι, μετρίασαν τις απαιτήσεις της Επιτροπής που προέβλεπαν ότι το Κίεβο πρέπει να άρει αρχικά τους περιορισμούς στις εξαγωγές ξυλείας, καθώς διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει στην βουλή προς έγκριση σχετικό νόμο, βάσει του οποίου θα αλλάξει πολιτική στον τομέα αυτό.

"Η Επιτροπή αναμένει ότι ο νόμος που αφορά τους περιορισμούς στις εξαγωγές ξυλείας και κατατέθηκε στο ουκρανικό κοινοβούλιο θα εγκριθεί άμεσα", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκής Επιτροπή.

Το εν λόγω ποσό θα δοθεί στην Ουκρανία, - στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χορηγήσει από το 2014 δάνεια ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ - αργότερα αυτόν τον μήνα ή στις αρχές Απριλίου.

Τον Φεβρουάριο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε υποσχεθεί στον Ουκρανό πρωθυπουργό Βολοντίμιρ Γκρόϊσμαν ότι θα αποδεσμεύσει το ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ, θεωρώντας ότι κατ αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη προσέγγιση της πρώην αυτής σοβιετικής δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκταμίευση του ποσού των 600 εκατομμυρίων ευρώ εντάσσεται στο συνολικό πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία που έχει προβλεφθεί να χορηγηθεί έως το 2018.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr