Σε ρινγκ μετατράπηκε η τουρκική Βουλή (βίντεο)


Σε ριγνκ μετατράπηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας το τουρκικό Κοινοβούλιο και ενώ συζητείτο η συνταγματική μεταρρύθμιση, που ενισχύει τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βουλευτές από το κυβερνών κόμμα (AK Party) και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης (CHP) πιάστηκαν στα χέρια σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον γύρω από το κεντρικό βήμα του Κοινοβουλίου.
Αιτία, ηταν η απόφαση για φανερή ψηφοφορία, απόφαση που προφανώς στοχεύει στο να εντοπιστούν οι διαρροές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, καθώς παρατηρήθηκε πως βουλευτές του δεν ψήφισαν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης του Ερντογάν, σε προηγούμενη ψηφοφορία.
Το AKP έχοντας την υποστήριξη του εθνικιστικού κόμματος (MHP) προωθεί την υιοθέτηση των σχετικών τροποποιήσεων του συντάγματος, οι οποίες σύμφωνα με τον Ερντογάν θα ενισχύουν την άσκηση της εξουσίας, αποτρέποντας την προσφυγή σε εύθραυστες κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν.
Τόσο το αντιπολιτευτικό κόμμα CHP, όσο και το φιλοκουρδικό (HDP) φοβούνται ότι οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θα κλιμακώσουν τον αυταρχισμό άσκησης της προεδρικής εξουσίας.


http://www.presspublica.gr/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr