Μεγάλη νίκη για την Πάτρα. Οριστική παραχώρηση του λιμανιού στους πολίτες


Το λιμάνι της πόλης των Πατρών ανήκει πλέον στην Πάτρα και όχι στο Υπερταμείο για ξεπούλημα. Μεγάλη η νίκη του Πελετίδη.

Μετά από την πίεση που άσκησε ο δήμαρχος Πελετίδης, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να παραχωρήσει το σημαντικότερο κομμάτι ζωής και ανάσας για την πόλη. Το λιμάνι της και τα φιλέτα γύρω από αυτό. Ήξερε πως όποια απόφασή της δεν θα μπορούσε να είναι υλοποιήσιμη.
Ο αγώνας όμως δεν τελείωσε. Θα συνεχιστεί έως ότου παραδώσουν όλη την πόλη στους πολίτες της.

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός επικρατείας - πριν από λίγο - κος Φλαμπουράρης αναφέρει:
"Το Σάββατο 25/6/2016 πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού  Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, με θέμα την οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων και βουλευτών του νομού Αχαΐας.

Αποφασίστηκε ο οδικός χάρτης ενεργειών με βάση τις οποίες θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την μετατροπή της προσωρινής σύμβασης παραχώρησης  του θαλάσσιου μετώπου, σε οριστική.
  
Συγκεκριμένα:

Άμεσα παραχωρούνται: 

1.       Για χρήση και εκμετάλλευση η μαρίνα και τα καταστήματα στην αρκτική πλευρά του μετώπου.

2.       Το παλιό κτήριο του τελωνείου που βρίσκεται στον προβλήτα Γούναρη. Ταυτόχρονα κατατίθεται αίτηση για την απομάκρυνση του περιεχομένου των αποθηκών του τελωνείου.

3.       Ο  προβλήτας Αγ. Νικολάου στο σύνολό του.

4.       Η λιμενολεκάνη μεταξύ του προβλήτα Γούναρη και Αγ. Νικολάου, με τη δυνατότητα προσέγγισης κάποιου πλοίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

5.       Όλα τα υπόλοιπα τμήματα που αναφέρονται στη σύμβαση προσωρινής παραχώρησης.

  
Στο αμέσως επόμενο στάδιο: 
Θα περιοριστεί ο χώρος στο εμπορικό λιμάνι, στον  οποίο σήμερα απαγορεύεται η πρόσβαση, ώστε να υπάρξει περισσότερος ελεύθερος χώρος για τους πολίτες και η  δημιουργία ποδηλατοδρόμου.
Στόχος της κυβέρνησης είναι:
  
Η συνολική μεταφορά του εμπορικού λιμανιού στο χώρο του νέου λιμένα, κίνηση  που θα απελευθερώσει πλήρως όλο το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Για να επιτευχθεί ο στόχος το συντομότερο δυνατό , ενεργοποιούνται άμεσα όλοι οι μηχανισμοί  της διοίκησης.

Αθήνα 27 Ιουνίου 2016
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.


Powered By BloggerTips.gr